torsdag 10 juli 2014

Nya sommarrysare för mellanåldern!



Lagom till sommarlovet har vi fått en mängd nya bra och spännande böcker till biblioteket!
De passar dig som är 10-13 år, om du gillar böcker med spöken och övernaturliga saker i.
De tre böckerna ovan har jag precis läst, och de var alla tre riktigt bra och spännande!

Ingelin Angerborns böcker behöver man egentligen inte göra så mycket reklam för. Hon är extremt populär bland läsarna i mellanstadieåldern. Hennes böcker är nästan alltid utlånade på biblioteket.
Konstigt vore det väl egentligen annars! Hennes böcker är alltid lockande att läsa.
Böckerna har fängslande bilder på omslagen, och det är bra storlek på texten i dem.
Böckernas innehåll är alltid spännande och lite kusligt. Oftast har spöken och andar stor betydelse för handlingen i böckerna. Hennes senaste, "Hjärta av damm" är inget undantag.
Här handlar det om 12-åriga Bella som har anmält sig till en teaterkurs på höstlovet. En kurs som ska hållas på stadens gamla teater. Ett hus som är mörkt och kusligt, och där det ryktas om att folk har sett spöken.
Bella som lite skraj av sig ser inte fram emot veckan. Helst skulle hon ha vänt i dörren och gått hem igen. Men när hon upptäcker att Hilding är med på kursen, killen hon är förtjust i, ja då måste hon ju stanna kvar! Ett litet tag i alla fall. Men ganska snart börjar konstiga och spöklika saker hända på teatern...

Ewa Christina Johansson har skrivit en mängd spännande bra och lättlästa ungdomsböcker.
Förra året kom "Anden i glaset", som har varit flitigt utlånad. Den nya boken "20 över 7" tror jag också kommer att bli mycket populär.
Boken börjar lite sorgligt. Det har brunnit i Stengården där Luddes kusiner Hella och Mille bor.
Det finns inga spår efter barnen, och alla tror att de har dött i branden. Alla utom Ludde vill säga, för han vägrar ge upp hoppet om att kusinerna fortfarande lever. Ludde fortsätter leta efter spår, och hittar också en del underliga saker i huset som brann. Varför känns det som om någon tittar på honom uppe på husets vind? Vad betyder den konstiga inristningen i en planka i golvet, 20 över 7? Är det någon som försöker lämna ett meddelande om var kusinerna finns?
Boken är ett kusligt spännande mysterium fyllt av övernaturliga händelser.

Charlotte Björnulfssons "Dug eller dö" är en fortsättning på boken som kom för något år sen, "Svartkonst för opiercade". Men det går bra att läsa böckerna fristående.
12-åriga Malinda har blivit medlem i det ockulta sällskapet Black Whisper.
När de har sina möten försöker med hjälp av svartkonst få kontakt med andar och spöken.
Nu har medlemmarna fått höra att i ödestugan utanför stan spökar en död murare. Han vankar av och an om nätterna och verkar inte komma till ro. Black Whisper bestämmer sig för att ta reda på varför...
Boken är spännande, men också lite rolig när den berättar om Malindas vardagsliv i skolan och med kompisar.

Blir du sugen att läsa böckerna jag har berättat om? Välkommen hit då till Arboga bibliotek
och låna dem av oss!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar